Bespaar tips

Bespaar tips

Wanneer u te maken krijgt met ontslag heeft u minder geld te besteden. U krijgt wel een uitkering maar dit is meestal net genoeg om de vaste lasten te betalen. Er blijft weinig tot geen geld over voor wat extra's. Als u moet rondkomen met weinig geld wordt u al snel zelf creatief. Wij hebben voor u nog een aantal tips op een rij gezet zodat u geld kunt besparen.

Rondkomen met weinig geld

Vaak schamen mensen zich voor de situatie en praten niet graag over het niet kunnen rondkomen. Het is juist beter om uw situatie wel te bespreken met familie en vrienden. Wanneer mensen in uw omgeving weten dat u weinig geld heeft kunnen zij u helpen. Geef ook vooral aan waar u behoefte aan heeft. U kunt beter geen geld lenen van mensen. Door aan te geven wat u nodig heeft aan kleding bijvoorbeeld kunnen vrienden en familie hun spullen aan u geven. Spullen die nog goed zijn en nog draagbaar zijn krijgt u vaak voor niets of tegen een kleine vergoeding. U kunt ook onderling kleding ruilen. Een geldwijzer (tip: de geldwijzer van www.allesovergeld.info) kan uitkomst bieden.

Geld besparen

  • Kleding: verkoop oude kleding online of op een Koninginnenmarkt. Vraag vrienden en familie met oudere kinderen of zij hun goede kleding willen bewaren voor u. Kleding die nog goed uitziet kunnen uw kinderen nog prima dragen. Kijk ook eens bij de goedkopere winkels als Wibra en Zeeman. De Wibra en Zeeman hebben ook uitverkoop en zo kunt u voor een paar euro al leuke nieuwe kleding kopen. Ga langs bij tweedehands winkels en rommelmarkten, u zult versteld staan welke spullen mensen weggooien die eigenlijk nog goed zijn. Maar ook voor nieuwe (merk) kleding is vaak een lage prijs te vinden. Bijvoorbeeld door kleding op prijs te vergelijken via een online vergelijker.
  • Eten en drinken: veel winkels verkopen hun producten op het einde van de dag met korting. U kunt dan vaak salades, vlees en broodbeleg kopen met veel korting. Producten die u vandaag niet gebruikt kunt u invriezen voor bijvoorbeeld volgende week. Let ook op de voordeelverpakkingen in de supermarkt en drogisterij. Vraag eens rond of er mensen in uw omgeving zijn die zelf groente verbouwen. Dit is vaak goedkoper en nog gezonder ook!

Wanneer u al veel geld kan besparen op kleding en voedsel kunt u van dit geld leuke dingen doen. U kunt eens een ijsje eten of een keertje op het terras gaan zitten.

Terug naar overzicht
Contact