Kennisring – hét informatieplatform voor consumenten

Op deze website kunt u terecht voor informatie over verschillende onderwerpen. Via deze website proberen wij u te informeren en ervoor te zorgen dat u antwoord krijgt op uw vragen. Thema's die worden behandeld op deze website zijn onder andere recht en regel, gezondheidshulp en sociale zekerheid.

Recht en regel

In de categorie recht en regel zult u meer informatie kunnen vinden over problemen op het werk en wat u eraan kunt doen. Pesten op het werk is een onderwerp wat steeds meer speelt op de werkvloer. Wij geven u tips en zullen u vertellen waar u terecht kunt met uw verhaal. Het kan voorkomen dat u wordt gediscrimineerd op de werkvloer. Dit kan te maken hebben met u geloof, huidskleur of uw geslacht. Discriminatie in welke vorm dan ook is verboden in Nederland. Steeds minder mensen zijn lid van de vakbond, toch kunt u er wel degelijk voordeel bij hebben om lid te worden van een vereniging.

Gezondheidshulp

Wij geven u graag tips hoe u gezond blijft & informatie over de zorgverzekering. Natuurlijk kunt u niet alle ziekten voorkomen door gezond te leven maar u kunt soms wel het risico verminderen. Wanneer u zwanger bent hebt u behoefte aan veel informatie. Wij hebben voor u informatie samengesteld die u helpt uw zwangerschap door te komen. De zorg is gericht op steeds langer zelfstandig blijven wonen. U kunt bij ons informatie en tips vinden om ervoor te zorgen dat u zolang mogelijk zelfstandig blijft. Daarnaast vindt u hier informatie over wat te doen bij verslavingen en soa's.

Sociale zekerheid

Heeft u te horen gekregen dat u ontslagen wordt? U vind bij ons informatie over ontslagen worden en een uitkering aanvragen, maar ook over de mogelijkheid om een thuisstudie te volgen om uw baankansen te vergroten. Bent u net ouder geworden? Dan kunt u recht hebben op ouderschapsverlof. Wij hebben ook een pagina met bespaar tips voor u samengesteld waarop u tips kunt vinden om van een klein budget rond te komen. Deze tips kunnen handig zijn wanneer u bijvoorbeeld moet rondkomen van een bijstanduitkering.