Gezond leven

Gezond leven

Iedereen wil graag gezond oud worden. Een gezonde levensstijl kunt u herkennen aan verschillende zaken. Een gezond gewicht hebben is een belangrijk onderdeel hiervan. U kunt zo risico's op bepaalde ziekten verminderen. Wanneer u een goede balans vindt in uw voedingspatroon vermindert u het risico op hart- en vaatziekten. Sommige mensen blijven heel makkelijk op gewicht en andere moeten vaak op dieet. Wij geven u tips over voeding en sport, zo wordt gezond leven nog makkelijker!

Tips gezond eten

Het eten van groenten en fruit draagt zeker bij aan een gezonde levensstijl. Het is belangrijk dat u probeert verschillende soorten groenten en fruit te eten. Wanneer u weinig tijd heeft kunt u dagelijks juicen. Bij juicen maakt u elke dag een sapje van diverse groenten en fruit. U kunt hiervoor een juicer aanschaffen die u kunt kopen bij diverse winkels. U kunt eindeloos variëren met de sapjes. Wanneer u fruitsmoothies maakt kunt u hier spinazie aan toevoegen. Spinazie bestaat voornamelijk uit water en mixt daarom perfect met een allerlei soorten fruit. Het fruit geeft de smoothie een zoete smaak en de spinazie zorgt ervoor dat het drankje een gezonde groene kleur krijgt.

Heeft u vaak last van een hongergevoel? U kunt dit onderdrukken door eiwitrijke voeding toe te voegen aan uw smoothie.

Sport tips

Wanneer u gezond wilt leven is het belangrijk dat u voldoende beweegt. Er wordt geadviseerd om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Wanneer u een drukke baan heeft en een gezin kan het voorkomen dat u weinig tijd heeft om te sporten. U sport al voldoende wanneer 5 dagen per week minstens 30 minuten beweegt. Dit betekent niet dat u 5 dagen per week naar de sportschool moet. Het is voldoende wanneer u matig intensief beweegt. U kunt dan denken aan de volgende activiteiten:

  • Stevig wandelen
  • Achter de hond aan rennen
  • Fietsen
Terug naar overzicht
Contact