Lid worden vakbond

Lid worden vakbond

Wanneer u problemen heeft op uw werk kan het gemakkelijk zijn wanneer u lid bent van een vakbond. Vroeger was bijna iedereen lid van de vakbond. Lid van de vakbond was u in die tijd eigenlijk tot aan uw pensioen. Steeds minder jeugd wil lid worden van een vakbond. De vakbond heeft een imagoprobleem bij de jeugd en is daarom niet 'cool'.

Vakbonden

Veel mensen weten niet wat een vakbond eigenlijk doet. Wij hebben voor u op een rij gezet wat een vakbond voor uw kan betekenen. Wanneer u bijvoorbeeld problemen heeft op uw werk kan het interessant zijn om lid te worden. De grootste vakbond van Nederland is het FNV. Vakbonden bundelen de krachten van werknemers en geven de werknemers een stem. Zij hebben als primaire taak in gesprek te treden met werkgevers en politieke organen. De vakbond kan voor u als werknemer afspraken maken met grote bedrijven en branches. U kunt dus individueel profiteren wanneer alle werknemers hun krachten bundelen. U staat samen natuurlijk sterker dan alleen!

Juridisch advies

Ook als individu kunt u met problemen terecht bij uw vakbond. U vakbond kan u helpen met juridische bijstand en advies. Wanneer u betrokken raakt bij een reorganisatie of een massa ontslag kunt u advies inwinnen bij een vakbond.

U doet er goed aan lid te worden aan een vakbond omdat zij veel voor u kunnen betekenen. Welke vakbond voor u het meest interessant is ligt aan uw beroep. Op internet kunt u meer informatie vinden over de verschillende vakbonden.

Terug naar overzicht
Contact