thuisstudie volgen

Een thuisstudie volgen: dit zijn de voordelen

Wanneer u wegens crisis of een andere oorzaak (tijdelijk) zonder werk zit, kan dit een flinke weerslag hebben op uw leven. Een stukje zekerheid en vastigheid is verdwenen. Een grote basispeiler van uw leven is nu ineens weggevallen. Het volgen van een thuisstudie in deze roerige tijden kan dan een oplossing bieden. 

Waarom studeren? 

De keuze om te gaan studeren is vaak lastig. Het kost tijd en toewijding. Dat laatste is iets wat u op dit moment misschien niet kunt opbrengen. Het is echter gebleken dat het beter is om een bepaalde vorm van structuur te behouden wanneer u geen werk heeft. In plaats van werktijd plant u dan studietijd in. Dat gaat het handigst met een thuisstudie.
Daarnaast is een studie altijd goed om u te blijven ontwikkelen, en daarmee uw baankansen te vergroten. Verbeter bijvoorbeeld enkele algemene vaardigheden die in veel beroepen van pas komen, zoals leidinggeven of Excel. Of kies een vakinhoudelijke cursus, om weer op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied. 

Een thuisstudie voor een nieuwe carrière

Tevens kunt u deze periode aangrijpen om een thuisstudie te doen waarmee u een compleet nieuwe richting in kunt slaan. Wellicht iets wat u altijd al heeft willen doen, maar nooit de kans voor heeft gekregen (of de kans nooit heeft gegrepen). Heeft u altijd al iets richting coaching willen doen? Of juist iets met sport en gezondheid? De keuze is aan u.

Als hobby

Mocht u geen motivatie op kunnen brengen om u op beroepsmatige wijze verder te ontwikkelen, dan is het altijd nog mogelijk om een taal te leren of een hobby op te pakken. Zo daagt u uzelf wel uit, maar hoeft u niet meteen in de zakelijke materie te duiken. Het voordeel van een thuisstudie is dat u uw tijd zelf kunt indelen. U kunt dus zelf uw dag in blokken indelen waarin u bijvoorbeeld sollicteert en blokken waarin u studeert. Deze structuur is prettig voor als u spoedig weer aan het werk gaat.

Terug naar overzicht
Contact